Veilig betalen

Aanbevolen

Ar.Drone 2.0

Ar.Drone 2.0

De AR.Drone-quadrikopter die afgelopen kerst (2011) een kleine hype bleek te zijn, krijgt een forse make-over. Parrot heeft een nieuwe en stabielere versie klaar, uitgerust met een camera die 720p-video schiet. Dit is goed nieuws voor wie de staat van zijn dak wil controleren, slecht nieuws voor buren die zich in het geniep aan nudisme wagen.

Zoals vroeger bestuur je de AR.Drone 2.0 via een app. AR.FreeFlight 2.0 is beschikbaar voor iOS en Android, en is ook danig vernieuwd. Tijdens het vliegen tovert de app in realtime videobeelden van de vooraan gemonteerde camera op het scherm van je iPad of ander mobiel toestel. Piloten op de grond kunnen deze videostream opnemen of foto's maken.

Fabrikant Parrot probeert ook het vliegen met de AR.Drone een sociale dimensie te geven. Zo kan je via de AR.FreeFlight-app video's oploaden en delen met andere piloten. Je kunt ook geolocatiedata van populaire vliegzones opvragen.
 

 
Technische verbeteringen van de AR.Drone 2.0
 
Technisch is er ook wat veranderd aan de AR.Drone. Versie 2 heeft bijvoorbeeld een 3D-magnetometer, waardoor de minihelikopter altijd zijn positie ten opzichte van de piloot weet. Een aantal sensors, waaronder een tweede camera en ultrasone sensors, meten accuraat zaken als de hoogte en snelheid. Het eindresultaat zou moeten zijn dat de AR.Drone 2.0 stabieler en gemakkelijker te bedienen is dan zijn voorganger, claimt Parrot.
 
Parrot wil ten slotte meer mensen betrekken bij de ontwikkeling van toepassingen voor de drones, en stelt daarom een softwarekit (SDK) beschikbaar voor iOS- en Android-apps.
 
De Europese prijs van de AR.Drone 2.0 is niet bekend, maar in de VS kost het vliegtuig 299 dollar, hetzelfde als de eerste versie.
 
Schrijf je nu in op de nieuwsbrief tijdens het registreren (account aanmaken) op onze site en wij houden je op de hoogte van de nieuwe prijs en krijg je bericht als de AR.Drone 2.0 en zijn losse onderdelen in Nederland verkrijgbaar zijn.
AR.Drone 2.0 Onderdelen Shop © 2019 - Site & hosting by ERC Automatisering